Sivuston esittely

Oppimisympäristön esittelyvideo

Innostavaa oppimista musiikin maailmassa – Urkumusiikki.fi tarjoaa uudenlaisen digitaalisen oppimisympäristön

Urkumusiikki.fi on digitaalinen oppimisympäristö, joka kutsuu kaikki lapset tutustumaan urkujen maailmaan hauskalla ja pedagogisesti merkityksellisellä tavalla.

Urkumusiikki.fi syntyi tarpeesta tuoda urut tutuksi lapsille, joilla ei välttämättä ole mahdollisuutta päästä kirkkoihin tai konserttisaleihin tutustumaan urkuihin. Verkkosivusto tarjoaa digitaalisen oppimisympäristön, joka on saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta, tehdäkseen urkujen maailmasta saavutettavan kaikille musiikin ystäville.

Kenelle sivusto on tarkoitettu?

Urkumusiikki.fi on suunniteltu alakoulun musiikinopetukseen, erityisen hyvin se sopii 1-4-luokkalaisille. Sivusto tarjoaa innostavia pelillisiä osioita, joissa oppilaat voivat rakentaa omat urut, osallistua tietovisoihin ja tutustua urkujen maailmaan opetusvideoiden avulla. Opettajana voit hyödyntää sivustoa ilman erityisosaamista urkujen alalta, mikä tekee urkujen esittelystä helppoa ja vaivatonta, edistäen samalla oppilaiden oppimisen iloa ja luovaa ajattelua.

Opettajan apuväline ja oppimisympäristön keskeiset piirteet

  • Pelillistetty osio, jossa käyttäjä voi rakentaa omat urut.
  • Tietovisat, joiden vastaukset löytyvät opetusvideoista, kannustavat huolelliseen sisällön läpikäyntiin.
  • Lyhyet animoidut opetusvideot esittelevät urut, pillit ja äänikerrat.

Opetussuunnitelman tavoitteet

Sivusto tukee peruskoulun opetussuunnitelman tavoitteita edistäen oppimisen iloa, luovuutta ja oivaltamista. Pelillistäminen on todettu tehokkaaksi oppimistavaksi, ja Urkumusiikki.fi tarjoaa opettajille monipuolisen ja kiehtovan työkalun musiikin opetukseen.

Käytettävyys

Urkumusiikki.fi on ilmainen, helppokäyttöinen ja saatavilla aina, kun sitä tarvitset. Sinun ei tarvitse kirjautua tai luoda tunnuksia käyttääksesi sivustoa. Sivuston avulla voit luoda oppilaillesi unohtumattoman musiikillisen matkan urkujen maailmaan.

Tuetut selaimet:

  • Apple Safari v15 ja uudemmat
  • Mozilla Firefox v97 ja uudemmat
  • Google Chrome v97 ja uudemmat
  • Microsoft Edge v97 ja uudemmat

Tuetut versiot on julkaistu syksyllä 2021. On suositeltavaa käyttää ajantasaista ja päivitettyä selainversiota. Muut selaimet ja vanhemmat selainversiot voivat olla toimivia, mutta täyttä tukea toimivuudelle ei voida taata. 

Toivotan kaikille mukavia hetkiä sivuston parissa!

Tiina Ilonen

Mikäli sivuston käytössä ilmenee ongemia, niin laitathan viestiä millä laitteella ja selaimella olet sivustoa käyttänyt ja miten vika ilmenee. Parhaiten sivusto toimii laitteilla joiden päivitykset on kunnossa ja jotka eivät ole yli viisi vuotta vanhoja.

Kiitos palautteestasi jo etukäteen! tiina@musiikkikouluilonen.fi

Kiitos

Suomen Kulttuurirahasto

Musiikkikoulu Ilonen

Opetushallitus

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Tyksilän päiväkoti

Piikkiön yhtenäiskoulu ja Rungon koulu

Ruskon Kirkonkylän koulu

Lyseon koulu

Kaarinan lukio

Auckland Symphony Orchestra

Topexpos Voyages -verkkosivusto

University of Bradford

Lisäksi kiitos kaikille hankkeen parissa työskennelleille!